Het dodental als gevolg van de schietpartij van maandagavond in Malmö is opgelopen naar drie, melden Zweedse media op basis van de politie.

Een onbekende schutter opende maandagavond in het centrum van de Zweedse stad het vuur op een groep mensen in de buurt van een café. Daardoor zijn zes mensen gewond geraakt.

Ze zijn allemaal naar het ziekenhuis gebracht, waar drie van hen aan hun verwondingen zijn bezweken.

De slachtoffers zijn mannen van 18, 19 en 29 jaar. De dader heeft mogelijk vanuit een auto geschoten op mensen die voor een internetcafé stonden.

Meerdere slachtoffers zouden bekenden zijn van de politie. De politie vermoedt dat het om een ruzie tussen criminelen gaat en heeft nog niemand kunnen aanhouden.

Getuigen vertelden zeker vijftien schoten te hebben gehoord, mogelijk afkomstig van een automatisch geweer. Er waren rond het tijdstip dat de dader toesloeg veel mensen op de been die de WK-overwinning van Zweden op Zuid-Korea vierden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!