Een rechtbank in Hongarije heeft vier leden van een mensensmokkelbende veroordeeld tot 25 jaar cel. De vier lieten in 2015 een koelwagen met 71 gestikte migranten achter langs een snelweg in Oostenrijk.

De vier mannen, drie Bulgaren en een Afghaan, maakten deel uit van een bende die op het hoogtepunt van de Europese migrantencrisis migranten Europa binnensmokkelde.

Onder de slachtoffers waren 59 mannen, 8 vrouwen en 4 kinderen. Zij waren afkomstig uit Syrië, Irak en Afghanistan. De vrachtwagen met hun lichamen werd op 26 augustus gevonden door de Oostenrijkse politie. Het voertuig stond met pech langs de weg.

Uit onderzoek bleek dat de migranten waarschijnlijk al waren gestikt toen de vrachtwagen Oostenrijk binnenreed. De vervolging van de daders vond daarom in Hongarije plaats.

Het Hongaarse Openbaar Ministerie is in beroep gegaan tegen de straf, omdat die niet zwaar genoeg is. De daders zouden volgens het OM levenslang moeten krijgen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!