Ruim dertig jaar na de vondst van een dood mishandeld klein meisje langs de Franse autosnelweg A10 ten zuidwesten van Blois, zijn de ouders achterhaald en aangehouden. Dit meldden Franse media.

Het mysterie van "de kleine martelaarster van de A10" is opgehelderd. De ouders worden donderdag voorgeleid, aldus nieuwszender Europe 1.

Wegwerkers vonden het lijk van een meisje in augustus 1987 in een greppel langs de snelweg A10, niet ver van het beroemde kasteel van Chambord. Ze was volgens onderzoekers tussen de drie en vijf jaar oud en slechts enkele uren voor ze werd gevonden overleden.

Haar lichaam toonde talrijke verwondingen, breuken en brandwonden. De politie gaat er daarom van uit dat ze jarenlang zeer ernstig mishandeld is en dat ze daar uiteindelijk aan is bezweken.

De Franse politie en tal van media en instellingen hebben meer dan eens en vergeefse zoekacties naar familie ondernomen. Het meisje is als "de onbekende van de A10" begraven. Haar DNA bracht de politie eind vorig jaar toevallig in verband met een arrestant die vermoedelijk haar broer is.