Een Russische parlementariër heeft Russische vrouwen gewaarschuwd geen seks met buitenlanders te hebben tijdens het WK voetbal. Als ze dat toch doen, kunnen ze het best voor sekspartners van hun eigen ras kiezen, aldus Tamara Pletnyova.

Het langzittende lid van de Doema, voorzitter van het parlementscomité voor familie-, vrouwen- en kinderzaken, deed haar uitspraken tijdens een interview met radiozender Govorit Moskva, meldt Radio Free Europe. Ze waarschuwde voor onder meer een toename van het aantal alleenstaande moeders na het WK.

"Deze kinderen lijden en hebben altijd geleden, zelfs in het Sovjet-tijdperk", aldus Pletnyova, die de Communistische Partij vertegenwoordigt.

Ze voegde daaraan toe dat als een Russische vrouw toch zwanger raakt na een WK-romance, ze er beter voor kan zorgen dat de vader van het kind "van hetzelfde ras" is. "Als het een ander ras is, is dat nog erger. We zouden alleen onze eigen kinderen moeten baren. Ik ben geen nationalist, maar toch. Ik weet dat de kinderen ook lijden, dat ze worden verlaten en hier blijven met de moeder."

Zelfs als de Russinnen wel met hun buitenlandse partners trouwen, kunnen ze in het buitenland belanden en niet meer in staat zijn om naar huis terug te gaan, waarschuwde Pletnyova.

Seksuele intimidatie

De parlementariër raakte eerder in opspraak wegens haar uitspraken. In maart viel ze parlementsvoorzitter Vyacheslav Volodin bij, toen die zei dat vrouwelijke parlementair journalisten maar een andere baan moeten zoeken als ze seksueel worden geïntimideerd door parlementsleden.

Dat gebeurde nadat verschillende vrouwelijke journalisten Doema-lid Leonid Slutsky beschuldigden van aanranding. Pletnyova zei daar toen over: "Ik wil graag zeggen dat deze journalistenmeisjes zich fatsoenlijker moeten kleden en kleren moeten aantrekken als ze een staatsgebouw betreden, in plaats van dat ze met naakte navels rondlopen."

"Volodin heeft gelijk en ik steun hem volledig. Als ze bang zijn en zich beledigd voelen, moeten ze hier maar niet komen."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!