De Britse voetbaltrainer Barry Bennell (64) gaat in beroep tegen de celstraf van 31 jaar die hem is opgelegd, melden Engelse media woensdag. Hij is veroordeeld vanwege het misbruiken van tientallen kinderen.

Bennell is in februari veroordeeld voor het misbruiken van twaalf jongens. Hij stond in totaal in vijftig zaken terecht. De trainer heeft in zes zaken schuld bekend. Zijn jongste slachtoffer was acht jaar oud.

Het misbruik vond plaats tussen de late jaren zeventig en begin jaren negentig.

De rechter heeft Bennell tijdens zijn uitspraak "een reïncarnatie van de duivel" genoemd. Hij vroeg zich ook af of verder onderzoek naar het verleden van de man zin heeft. "Hij sterft waarschijnlijk in de cel. Kijk goed naar wat het publieke belang is bij verdere vervolging."

De Engelsman heeft eerder al drie keer in de gevangenis gezeten vanwege seksueel misbruik van kinderen. De Britse voetbalbond heeft eind 2016 een onderzoek naar kindermisbruik ingesteld.

Bennell was jeugdtrainer bij de profclubs Manchester City en Crewe Alexandra.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!