De top in Singapore is voor de machthebbers in Noord-Korea ''een eenmalige kans om iets groots voor hun land te bereiken''. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump voor zijn vertrek van de G7-bijeenkomst in het Canadese La Malbaie. 

Trump noemde de ontmoeting met Kim Jong-un dinsdag in Singapore een ''vredesmissie''. Hij zei dat hij in Singapore al binnen een minuut zal weten of de top een succes gaat worden. ''En als dat niet gebeurt, ga ik mijn tijd niet verspillen. En ik wil ook zijn tijd niet verspillen", zei de president over de Noord-Koreaanse leider.

Verder zei Trump dat hij vol vertrouwen naar Singapore vertrekt. Eerder zegde hij de ontmoeting nog af, maar daar is hij later op teruggekomen.

Het is dinsdag de eerste keer dat twee zittende leiders van de Verenigde Staten en Noord-Korea elkaar ontmoeten. Trump benadrukte eerder dat de Noord-Koreanen hun nucleaire wapens moeten opgeven.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!