De zus van koningin Máxima, Inés Zorreguieta, is vrijdag in Argentinië begraven. De uitvaart was in de buurt van Buenos Aires, in aanwezigheid van Máxima en koning Willem-Alexander en hun drie kinderen, de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane.

Op de begraafplaats van Pilar, een stadje ten westen van de hoofdstad, ligt ook vader Jorge Zorreguieta begraven. Aanvankelijk werd gemeld dat de uitvaartplechtigheid dit weekend zou zijn.

Koning Willem-Alexander gaat na de begrafenis naar Letland voor een staatsbezoek dat maandag begint. Daarna gaat de koning naar Estland en Litouwen. Koningin Máxima zal hem niet vergezellen. Ze zegde voor komende week al haar publieke optredens af.

Inés Zorreguieta (33), de peettante van prinses Ariane, werd woensdag dood gevonden in de slaapkamer van haar appartement. Van een misdrijf is geen sprake, lieten de Argentijnse autoriteiten weten. Eerder meldde de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dat het vermoedelijk gaat om zelfdoding.

Inés was het jongste kind van Jorge Zorreguieta en Mariá del Carmen Cerruti. Ze had een zus (Máxima) en twee broers (Martín en Juan). Uit een eerder huwelijk had Jorge Zorreguieta drie dochters: Maria, Dolores en Angeles.

Máxima en Inés hadden een hechte band. Máxima zou meerdere malen hebben geprobeerd om Inés naar Nederland over te laten komen. Inés worstelde al lange tijd met geestelijke problemen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!