Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een aantal diplomaten uit Guangzhou in China teruggehaald na klachten over een mysterieuze aandoening. Het lijkt erop dat de diplomaten lichte hersenschade hebben opgelopen.

De gezondheidsklachten lijken op die bij een eerder voorval met een mogelijke geluidsaanval op de Amerikaanse ambassade in Cuba, laat een woordvoerder van het ministerie weten.

Nadat in mei bij een medewerker van het Amerikaanse consulaat in de Zuid-Chinese stad Guangzhou lichte hersenschade is vastgesteld, heeft het ministerie een onderzoek onder het personeel en de familieleden ingesteld.

"Als resultaat van de screening heeft het ministerie een aantal medewerkers voor verdere evaluatie en onderzoek naar de symptomen teruggestuurd naar de VS", aldus de woordvoerder.

The New York Times heeft eerder op woensdag gemeld dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken ten minste twee diplomaten heeft geëvacueerd, omdat zij ziek waren geworden na het horen van vreemde geluiden.

Vorig jaar heeft de VS na vergelijkbare gezondheidsklachten ook diplomaten uit Cuba teruggehaald. Ook toen werd er gedacht aan een aanval met geluidsgolven.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!