Van de dertien mensen die dinsdag zijn opgepakt en meegenomen voor verhoor in het Belgische onderzoek naar matchfixing in het tennis, moeten er vijf langer vastzitten. 

Het federale parket verdenkt de vijf, die allen de Armeense nationaliteit bezitten, van corruptie, witwassen, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een criminele organisatie. De overige acht zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

De Belgische justitie verrichtte 21 huiszoekingen in het onderzoek, dat zich richt op een Armeens-Belgische criminele organisatie die sinds 2014 professionele tennissers omkoopt om de uitslag van wedstrijden te manipuleren. In Nederland werden twee mensen opgepakt.

Bendeleden gokten op de tenniswedstrijden, waarbij de winst hoog opliep volgens het Openbaar Ministerie. De Belgische Kansspelcommissie was in 2015 getipt door wedkantoren over Armenen zonder inkomen, die zich in België bezighielden met matchfixing in het tennis op het niveau van futures en challengers. Bij die toernooien is het prijzengeld tussen de 5.000 en 15.000 euro en zijn er doorgaans geen camera-opnames. 

In totaal werd er tijdens de huiszoekingen in België ongeveer 250.000 euro in beslag genomen, meldt het federaal parket.