De zoon en weduwe van de overleden drugsbaron Pablo Escobar zijn in Argentinië aangeklaagd voor het witwassen van geld dat ze via drugshandel gekregen zouden hebben.

Volgens justitie maken Victoria Henao en Juan Pablo Escobar deel uit van een criminele organisatie. Ze zouden via onroerend goed en een tangocafé geld witwassen. De twee zouden fungeren als tussenpersoon voor de Colombiaanse drugsdealer José Piedrahita.

De weduwe en zoon van Pablo Escobar wonen sinds de jaren negentig in Argentinië. Tegenwoordig gaan ze door het leven als Maria Isabel Santos Caballero en Juan Sebastian Marroquin Santos.

De twee mogen het proces in vrijheid afwachten. Ook de voormalige voetballer Mauricio 'Chico' Serna Valencia uit Colombia is in de zaak aangeklaagd. Hij speelde onder meer voor Boca Juniors en kwam voor Colombia uit op de wereldkampioenschappen voetbal van 1994 en 1998.

Pablo Escobar stond aan de leiding van een machtig drugskartel, waarmee hij schatrijk is geworden. In 1993 kwam hij om het leven tijdens een vuurgevecht met de politie.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!