De Volcán de Fuego in Guatemala is dinsdag wederom uitgebarsten. Voor zover bekend heeft de nieuwe vulkaanuitbarsting nog geen slachtoffers gemaakt. Wel zijn in het gebied zes dorpen geëvacueerd. 

Door de nieuwe eruptie stroomt er lava langs de zuidhelling van de berg naar beneden. Journalisten en reddingswerkers die in het gebied actief waren, moesten dekking zoeken voor neerkomend puin en as.

Vulkanologen hadden eerder op de dag nog gezegd dat de activiteit van de vulkaan juist iets leek af te nemen.

Het dodental van de uitbarstingen op zondag en maandag is volgens de autoriteiten opgelopen tot 72 en zal vermoedelijk nog verder stijgen. Meer dan drieduizend mensen hebben hun huizen moeten verlaten.

De Volcán de Fuego is sinds vorige week bovengemiddeld actief. Door de heftigste uitbarsting van afgelopen zijn ook nog honderden mensen gewond geraakt.

Vanwege de uitbarsting van zondag moest het vliegveld in de hoofdstad worden gesloten. Er was vulkanische as op de enige landingsbaan terechtgekomen. De luchthaven blijft tot nader order dicht.

Volgens de rampenbestrijdingsdienst van Guatemala was de eruptie van maandag de heftigste uitbraak van de laatste vier decennia.

Drone filmt met as bedekt landschap in Guatemala
45
Drone filmt met as bedekt landschap in Guatemala

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!