Politiemensen, politici, familieleden en vrienden hebben dinsdag in Luik de laatste eer bewezen aan de twee politieagenten die een week geleden zijn doodgeschoten in het centrum van de Waalse stad. Bij de uitvaart waren honderden agenten aanwezig.

Bij veel politiebureaus in België hangen de vlaggen halfstok. Na een minuut stilte lieten korpsen de sirenes loeien. De Nederlandse politie liet weten mee te leven "op deze verdrietige dag''.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon sprak van een "hartverscheurende" uitvaart. Hij kende de twee vrouwen postuum een onderscheiding toe voor moed en toewijding.

Het derde slachtoffer van Benjamin Herman (31) is maandag al begraven. Het slachtoffer was een 22-jarige student. 

De schutter was tijdelijk met verlof uit de gevangenis toen hij de agenten aanviel en hen met hun dienstwapen doodschoot. Na een gijzeling verwondde hij nog vier agenten. De politie schoot de man uiteindelijk dood.

Herman wordt dinsdag na een kerkdienst in besloten kring begraven in Marche-en-Famenne, in het zuiden van België. Hij zou tot de islam zijn bekeerd, maar zijn familie heeft geen tekenen van radicalisering gezien.

Aanwezigen laten ballonnen op voor slachtoffers Luik
40
Aanwezigen laten ballonnen op voor slachtoffers Luik

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!