De Duitse politie heeft een recordhoeveelheid lsd in beslag genomen. Het ging om in totaal 49.500 doses in bontgekleurde papiertjes. Daarnaast werden bijna evenveel xtc-pillen gevonden. 

De officier van justitie in Mainz presenteerde maandag een partij drugs van in totaal 646 kilo met een geschatte waarde van 10 miljoen euro.

Behalve bijzonder veel lsd en xtc bestond de vangst verder uit honderden kilo's marihuana en hasj en 26 kilo amfetamine. De eerste invallen werden al half januari gedaan, maar de zaak is nu pas bekendgemaakt.

De politie arresteerde elf mannen en een vrouw in verband met deze handel in, en smokkel van drugs. Zij komen uit Duitsland, Polen, Turkije, Oekraïne en België. Enkelen hebben een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

Zweedse douane

Justitie in Rijnland-Palts kwam de internationale bende op het spoor dankzij de Zweeds douane. Deze onderschepte in mei 2017 een grote partij drugs, 350 kilo, in Malmö.

Het onderzoek, dat zich uitstrekt tot onder meer ook Nederland, Groot-Brittannië en Noorwegen, is nog niet afgerond. De criminele groep bediende zich van een reeks schijnfirma's om de verdovende, stimulerende en hallucinerende middelen te verspreiden over Europa.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!