De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) vreest dat mogelijk tot 110 mensen het leven hebben verloren voor de kust van Tunesië. Daar zonk zondag een boot met migranten. Het officiële dodental staat op 48, maar volgens een IOM-woordvoerder zijn er "mogelijk zo'n 64 vermisten".

Het Tunesische ministerie van Defensie maakte eerder bekend dat voornamelijk Tunesiërs op de gezonken boot zaten. De kustwacht kon 67 mensen redden. Mensensmokkelaars gebruiken Tunesië in toenemende mate als vertrekpunt voor boten die met migranten proberen Europa te bereiken.

Een overlevende zei zondag dat de kapitein van boord ging toen de boot begon te zinken. De mensensmokkelaar wilde zo kennelijk voorkomen dat hij zou worden opgepakt door de kustwacht.

"Ik overleefde door me negen uur vast te klampen aan hout'', zei de geredde drenkeling bij een ziekenhuis in de Tunesische stad Sfax.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!