Twee illegale immigranten hebben woensdag voor de rechtbank in Londen toegegeven dat ze omgerekend ruim 140.000 euro aan onkosten vergoed hebben gekregen door zich voor te doen als slachtoffers van de rampzalige brand in de Londense Grenfell Tower. 

De twee, een man en een vrouw, beiden 51 jaar oud, woonden onder andere ongeveer driekwart jaar op kosten van de gemeenschap in een hotel in de wijk Kensington, meldde de BBC.

Het gaat om twee Jamaicanen, die al zestien jaar illegaal in het Verenigd Koninkrijk verblijven. Ze beweerden dat ze in een verwoeste flat op de negentiende etage woonden. Naast de hotelkamers kregen zij ook een creditcard van de lokale overheid, waar zij duizenden euro's mee uitgaven. Kennelijk ontdekte iemand dat ze een verkeerde etage hadden opgegeven en kwam het bedrog aan het licht. De twee krijgen op 13 juni hun straf te horen.

Door de brand in de torenflat kwamen in juni vorig jaar zeker 71 mensen om.

Eerder werd een man veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf, omdat hij had beweerd dat zijn vrouw en zoon waren omgekomen in het vuur in de Londense wolkenkrabber. Hij kreeg ongeveer 11.300 euro aan hulpgelden voor zijn onterechte claim.

Zo zag de binnenkant van de flat in Londen er na de brand uit
21
Zo zag de binnenkant van de flat in Londen er na de brand uit