Protesten in Brazilië uit onvrede over kabinetsbeleid houden aan. De protesten begonnen over de zeventiende prijsverhoging van brandstof binnen een maand.

De Braziliaanse president Michel Temer draaide de prijsverhogingen vorige week terug, maar dat heeft de onvrede bij de protesten van onder meer vrachtwagenchauffeurs niet weggenomen. 

Temer hoopte dat zo de blokkades zouden stoppen, maar die gaan nog steeds door. Net als de stakingen. De vrachtwagenchauffeurs blokkeren bijna al het transportverkeer, waardoor veel tankstations en mensen zonder benzine zitten.

Dinsdag zijn er weer benzinestations bevoorraad door tankwagens die erin slaagden hun doel te bereiken, omdat de blokkades op sommige plekken werden opgeheven door de maatregelen van Temer.

Petrobras

Bij Petrobras, de belangrijkste brandstofleverancier, beginnen woensdag nieuwe stakingen. Ze zijn gericht tegen de baas bij Petrobras en het marktgerichte hervormingsbeleid van de regering van Temer.

Elders uiten Brazilianen hun ongenoegen over de falende gezondheidszorg, de corruptie, de slechte infrastructuur, de werkloosheid of de gewelddadige criminaliteit.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!