Rusland ontkent betrokken te zijn bij de moord op journalist Arkady Babchenko in Oekraïne. Oekraïense politici hadden Rusland beschuldigd achter de dood van de journalist te zitten.

Volgens persbureau TASS zegt de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov dat de beschuldigingen onderdeel zijn van een campagne tegen Rusland. 

Oekraïense politici wezen direct met een beschuldigende vinger naar buurland Rusland. "Het regime van Poetin heeft het voorzien op mensen die niet kunnen worden gebroken of geïntimideerd'', concludeerde een parlementariër. De relatie tussen Moskou en Kiev verslechterde aanzienlijk na de annexatie van de Krim.

Het Kremlin ontkent alle betrokkenheid en beschuldigt Oekraïne juist. "Landen moeten druk zetten op Oekraïne om de veiligheid van journalisten in dat land te waarborgen", aldus een woordvoerder van het Kremlin.

Rusland gaf eerder al aan dat journalisten in Oekraïne hun leven niet zeker zijn. De Russische missie bij de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa veroordeelde het "geweld tegen medewerkers van de media in Oekraïne'' en drong aan op een onafhankelijk onderzoek.

Babchenko gold als een criticus van de Russische machtshebbers. Onbekenden schoten hem dinsdag dood bij zijn woning in Kiev. Zijn echtgenote hoorde schoten en vond Babchenko gewond op de vloer. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!