De politie is in Parijs begonnen met de ontruiming van het grootste kampement van migranten van de regio. De ongeveer 1.700 bewoners moeten de nederzetting bij de Porte de la Villette verlaten. 

Ze worden naar een twintigtal tijdelijke opvangplaatsen in de regio Parijs gebracht, waar naar hun herkomst en status zal worden gekeken.

In Parijs duiken veel kampementen van illegalen op. Ze worden na verloop van tijd ontruimd. In 3 jaar tijd heeft de politie al 35 keer een kampement van migranten ontmanteld, maar ze ontstaan steeds weer opnieuw.

Politie ontruimt tentenkamp voor vluchtelingen in Parijs
39
Politie ontruimt tentenkamp voor vluchtelingen in Parijs

Gemeente

De gemeente Parijs heeft eerder deze maand aangedrongen op de ontruiming van de nederzetting langs het kanaal van Saint Denis bij de Porte de la Villette omdat er "catastrofale hygiënische toestanden heersen".

De burgemeester van het betrokken arrondissement, François Dagnaud, waarschuwde in plaatselijke media voor "een humanitaire ramp".

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!