Een Nederlandse kunstenaar is vorige week vrijdag gedood in de Schotse stad Dundee. Het slachtoffer is de 38-jarige Jeroen van Neijhof. Een 21-jarige man is aangehouden als verdachte en is dinsdag voorgeleid.

De 21-jarige John Styles wordt ervan verdacht Van Neijhof te hebben geslagen met een stuk hout. Hij zou zijn slachtoffer ook meerdere keren tegen zijn hoofd en lichaam hebben geschopt, meldt de Britse nieuwszender BBC.

Ook stellen de aanklagers dat Styles de kunstenaar meerdere malen heeft gestoken met een mes of een ander scherp voorwerp.

Van Neijhof werd vrijdagochtend dood aangetroffen in zijn flat in Dundee. Volgens zijn Facebook-pagina is hij in 2015 naar Dundee verhuisd. Vanuit daar verkocht de kunstenaar schilderijen en sculpturen via internet voor enkele honderden ponden per stuk.

Styles legde in de rechtbank geen verklaring af en blijft voorlopig vastzitten. De zaak zal later verder worden behandeld. Hij wordt naast moord ook verdacht van diefstal. Hij zou tien pond en een doos hebben meegenomen uit de woning van Van Neijhof.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!