Bij rellen na een amateurvoetbalwedstrijd in de Duitse stad Mannheim zijn zeker 45 mensen gewond geraakt, onder wie 6 agenten. Dat laat de politie weten. 

De rellen vonden plaats tijdens een play-offwedstrijd voor promotie naar de derde divisie in Duitsland. De wedstrijd tussen Waldhof Mannheim en KFC Uerdingen werd na 82 minuten stilgelegd toen het supportersvak van Mannheim herhaaldelijk met rookbommen en vuurwerk begon te gooien.

Om de situatie niet te laten escaleren, trad de politie in eerste instantie niet op. Nadat de wedstrijd was afgelast ging het alsnog mis. Er werd met glazen en flessen gegooid. Een agent die op de grond lag kreeg onder meer schoppen tegen zijn lichaam en zijn hoofd.

Tien mensen zijn aangehouden. Er zijn 24 aanklachten opgemaakt. De politie denkt dat dit aantal na de analyse van de video-opnames nog toe zal nemen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!