De Amerikaanse oud-president George H.W. Bush is zondag opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Hij kampt met een lage bloeddruk en grote vermoeidheid.

Een woordvoerder van de familie heeft het nieuws bekendgemaakt op Twitter. Daarin laat hij ook weten dat de oud-president "wakker en alert" is en geen ongemakken ervaart. Naar verwachting blijft Bush enkele dagen in het ziekenhuis in Maine.

De 93-jarige Bush heeft al langer problemen met zijn gezondheid. Zo werd hij een maand geleden opgenomen op de intensive care, omdat hij een ernstige infectie in zijn bloed had opgelopen. In 2017 moest Bush tweemaal in het ziekenhuis verblijven vanwege ontstekingen aan zijn longen.

Bush is de oudste nog levende Amerikaanse president. Hij zat van 1989 tot 1993 in het Witte Huis en is de vader van George W. Bush, die later in zijn voetsporen trad. De jongere Bush was van 2001 tot 2009 president van de Verenigde Staten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!