Een piloot van luchtvaartmaatschappij KLM is op het vliegveld van Oslo tegen de lamp gelopen bij een alcoholcontrole. De piloot zou een vlucht van de Noorse stad naar Schiphol uitvoeren.

Verdere details over de aanhouding wil de KLM niet kwijt. Ook de identiteit en het geslacht van de piloot is niet bekendgemaakt. Waar de persoon in hechtenis zit weet de luchtvaartmaatschappij niet.

De Noorse krant VG ​meldt dat het om een mannelijke piloot gaat. Hij zou ontkennen veel alcohol te hebben gedronken en beroep hebben aangetekend. De zaak wordt volgende week behandeld in de rechtbank, aldus VG. 

De luchtvaartautoriteiten in Noorwegen hebben een onderzoek ingesteld.

Regels

De alcoholcontrole vond vrijdag plaats. Het gemeten alcoholpromillage bij de piloot is niet bekendgemaakt, bij vliegtuigpersoneel geldt een maximum van 0,2.

KLM-piloten mogen in de tien uur voor aanvang van een vlucht geen alcohol meer drinken. Dit geldt ook voor vluchten waarvoor zij als reserve zijn ingedeeld. Bij 'overmatig alcoholgebruik' geldt een tijdspanne van 24 uur.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!