Duizenden mensen hebben zaterdag in Frankrijk gedemonstreerd tegen het beleid van de Franse president Emmanuel Macron. Volgens de politie waren 21.000 mensen op de been in Parijs. 

De politie heeft 35 protesterende mensen aangehouden "voor verschillende overtredingen". Hieronder valt het verstoren van de openbare orde. 

Ook heeft een groep demonstranten geprobeerd een bankfiliaal in Parijs te vernielen. Zeven agenten zijn gewond geraakt toen ze ingrepen. 

De demonstranten zijn tegen de hervormingen van Macron in de publieke sector. Zo wil de Franse president meer dan 120.000 overheidsbanen schrappen en het verlieslijdende spoorwegbedrijf SNCF hervormen. Ook verwijten de tegenstanders van Macron hem dat hij "vooral de belangen van welgestelde landgenoten en het bedrijfsleven behartigt". 

De Franse vakbond CGT, een van de organisatoren van de protesten, houdt het op tachtigduizend demonstranten in Parijs. In heel Frankrijk zou het volgens CGT gaan om 250.000 mensen. De protesten vonden onder meer plaats in Parijs, Lyon en Marseille. 

Waarom de Fransen tegen Macron protesteren
80
Waarom de Fransen tegen Macron protesteren