De Amerikaanse President Donald Trump zegt dat er een productief gesprek heeft plaatsgevonden tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea om de top op 12 juni in Singapore toch door te laten gaan.

De president deed zijn uitspraak in een tweet. "Als de top doorgaat, zal dat waarschijnlijk gebeuren op dezelfde dag en dezelfde locatie. En indien nodig verlengen we de top." 

Donderdag zegde de Amerikaanse president de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un nog af. Een ontmoeting leek hem niet gepast, omdat Noord-Korea de Amerikaanse vicepresident Mike Pence een "politiek uilskuiken" had genoemd. Pence had daarvoor Noord-Korea met Libië vergeleken. Trump liet wel direct weten uit te kijken naar een ontmoeting met Kim op een later moment.

Het afzeggen van de top kwam volgens de Noord-Koreanen als een verrassing. De topontmoeting is volgens de Noord-Koreanen noodzakelijk om de banden tussen beide landen te herstellen. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!