Jhon Jairo Velásquez, de Colombiaan die werkte als huurmoordenaar voor de beruchte drugsbaron Pablo Escobar, is vrijdag opgepakt in Medellín in een onderzoek naar afpersing. Dit meldt Federico Gutiérrez, de burgemeester van de Colombiaanse stad. 

Details over het onderzoek zijn niet bekendgemaakt. De burgemeester feliciteert het politiekorps met de aanhouding. 

Volgens persbureau AP heeft de man deze week de linkse presidentskandidaat Gustavo Petro bedreigd door te zeggen dat "zijn geweer wel voor hem zou spreken". Het is niet bekend of de aanhouding hier iets mee te maken heeft. 

Velásquez, alias Popeye, was sinds 2014 op vrije voeten na het uitzitten van een celstraf van 22 jaar. De man heeft zeker driehonderd mensen omgebracht en was betrokken bij de dood van nog duizenden anderen in de jaren tachtig en negentig. 

De man heeft uiteindelijk een getuigenis afgelegd tegen een van zijn opdrachtgevers, de voormalig minister van Justitie Alberto Santofimio. Deze liet een rivaal bij de presidentsverkiezingen vermoorden. Santofimio werkte ook nauw samen met Escobar.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!