Het dodental door de vliegramp op Cuba is vrijdag opgelopen naar 112 nadat een vrouw in het ziekenhuis overleed aan haar verwondingen, berichten staatsmedia. Hiermee is slechts een inzittende van het neergestorte vliegtuig nog in leven.

Reddingswerkers haalden vorige week drie Cubaanse vrouwen levend uit de wrakstukken van het toestel. Inmiddels zijn twee van hen bezweken aan hun verwondingen.

Het laatste overleden slachtoffer is een veertigjarige vrouw uit de Cubaanse stad Holguin, de eindbestemming van het ramptoestel. Eerder deze week stierf ook een 23-jarige studente die de crash aanvankelijk had overleefd.

Het vliegtuig was kort na het opstijgen gecrasht en vloog vervolgens in brand. De meeste inzittenden waren afkomstig uit Cuba. 

Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak was van de ramp. Op de locatie van de crash is vorige week zaterdag wel een van de zwarte dozen van het vliegtuig teruggevonden. Dit is een apparaat waarmee vluchtgegevens worden opgeslagen.

Hulpdiensten ter plaatse bij neergestort vliegtuig in Cuba
61
Hulpdiensten ter plaatse bij neergestort vliegtuig in Cuba

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!