Door een brand in een vrachtschip zijn in de Zuid-Koreaanse havenstad Incheon bijna 1.500 auto's in vlammen opgegaan. De brandweer had drie dagen nodig om het vuur te blussen.

Het vaartuig had in totaal 2.438 gebruikte auto's aan boord toen deze week brand uitbrak, bericht het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

De 31 bemanningsleden van de Auto Banner bleven ongedeerd. Zij konden vluchten of werden gered door hulpdiensten. De brandweer zette zo'n 840 manschappen en 240 voertuigen in om het vuur onder controle te krijgen.

Uit onderzoek moet blijken wat de oorzaak is van de brand. Brandweerfunctionarissen zeggen dat mogelijk een motor van één van de wagens aan boord oververhit is geraakt. De brand brak uit bij een auto op de elfde verdieping van het schip.

Het vrachtschip was zaterdag vanuit de Verenigde Staten aangekomen in de haven van Incheon en zou dinsdag naar Libië vertrekken.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!