Een rebellenbeweging van de belaagde moslimbevolking in het westen van Myanmar, de ARSA (Arakan Rohingya Salvation Army), heeft zich schuldig gemaakt aan massamoorden. Dat meldt Amnesty International.

Volgens de mensenrechtenorganisatie hebben de Rohingya-strijders vorig jaar zeker één slachting aangericht onder mannen, vrouwen en kinderen die hindoe waren.

Het gaat bij deze massamoord alleen al om mogelijk bijna honderd burgerslachtoffers. De ARSA heeft meer hindoe-dorpelingen ontvoerd en vermoord en gruwelen gepleegd tegen andere niet-islamitische bewoners van het noordelijke deel van de deelstaat Rakhine, concludeert Amnesty,

De Rohingya zijn zelf al geruime tijd het slachtoffer van 'misdaden tegen de menselijkheid', gepleegd door de strijdkrachten van Myanmar. Die zou de streek etnisch willen zuiveren volgens waarnemers. Honderdduizenden Rohingya zijn naar Bangladesh gevlucht.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!