Het Amerikaanse ministerie van Justitie zal op verzoek van de Amerikaanse president gaan onderzoeken of de presidentscampagne van Donald Trump in 2016 is geïnfiltreerd.

"Onregelmatigheden" zullen worden bekeken, meldt het ministerie maandag in een verklaring.

Trump had maandag een vergadering met de tweede man binnen het ministerie van Justitie, Rod Rosenstein, en FBI-directeur Christopher Wray. Hierin diende hij het officiële verzoek tot onderzoek in.

Vrijdag beschuldigde de Amerikaanse president de FBI en het departement van Justitie ervan zijn campagne te hebben geïnfiltreerd of te hebben gecontroleerd met een politieke reden. Hierbij stelde Trump ook de vraag of functionarissen binnen de regering van oud-president Barack Obama hier ooit een verzoek toe hebben gedaan.

Campagne

Rondom de presidentscampagne van Trump is veel te doen. De inlichtingencommissie van de Amerikaanse Senaat sloot zich vorige week aan bij de conclusie van de Amerikaanse inlichtingendiensten dat Rusland de verkiezing inderdaad in het voordeel van Trump heeft geprobeerd te beïnvloeden.

Speciaal aanklager Robert Mueller buigt zich nog over de vraag of medewerkers van de Amerikaanse president samenwerkten met deze Russen.

Trump heeft zelf altijd ontkend dat er sprake is van Russische inmenging.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!