Een Amerikaanse agent heeft een negentienjarige man neergeschoten die het vuur had geopend in een middelbare school in de staat Illinois. Scholieren en medewerkers van de school bleven ongedeerd.

De politiechef in de plaats Dixon verklaart dat het "heldhaftige optreden" van de politieman "talloze" levens heeft gered, berichten Amerikaanse media donderdag.

De dader vuurde woensdag zijn wapen af in de Dixon High School, maar stuitte daarbij op de politieman. "Terwijl er schoten in de gangen van de school te horen waren, stormde hij op de verdachte af", aldus de politiechef. De schutter vuurde meerdere kogels af op de agent, die terugschoot en de man uitschakelde.

Scholieren en medewerkers van de school hadden zich tijdens de schietpartij opgesloten in klaslokalen. Geen van hen raakte gewond. De verdachte, een voormalige leerling van de middelbare school, is overgebracht naar een ziekenhuis.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!