Een man heeft zaterdagavond in Parijs één persoon doodgestoken en vier personen verwond met een mes. De dader is door de politie doodgeschoten. Er wordt onderzocht of hij handelde vanuit terroristisch oogpunt.

Rond 20.45 uur zou een man dicht bij het operagebouw in het centrum van Parijs willekeurig mensen hebben neergestoken. De openbaar aanklager zegt dat hij hierbij volgens getuigen "Allahu Akbar" (God is groot) heeft geroepen. De Franse antiterreurdienst heeft het onderzoek overgenomen.

Van de vier mensen die gewond raakten, zijn er twee zwaargewond. De andere twee raakten lichtgewond.

Een Franse journalist die in het operagebouw aanwezig was en naar buiten liep toen het gebeurde, zegt dat de politie de dader eerst probeerde neer te halen met een taser. Toen dat niet lukte, zou de politie de man met het mes hebben neergeschoten. Hij zou daarbij om het leven zijn gekomen.

Identiteit

Over de identiteit van de dader is niets bekendgemaakt. Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist via het gelieerde persbureau Amaq, maar gaf geen bewijs voor de claim. 

De Franse president Emmanuel Macron heeft gezegd dat Frankrijk niet zal buigen voor de vijanden van de vrijheid. Hij prees de politie voor het uitschakelen van de terrorist.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!