Het Israëlisch leger heeft zaterdagavond een luchtaanval uitgevoerd in het noorden van de Gazastrook. Volgens de krant Haaretz zijn zeven raketten afgevuurd naar een agrarisch gebied ten oosten van de stad Beit Hanoun. Er zijn geen berichten over slachtoffers.

Volgens de Palestijnen was het doelwit een grote generator voor de opwekking van elektriciteit. Israël zegt dat een ondergrondse tunnel is bestookt die door terroristen van Hamas kon worden gebruikt om ongezien de grens over te steken.

De tunnel van ongeveer een kilometer lang zou zijn ingestort. De Israëlische veiligheidsdienst volgde de graafwerkzaamheden ter plekke al maanden en de tunnel zou nog maar een paar meter van de grens zijn verwijderd.

De aanval kwam enkele uren nadat Avigdor Lieberman, de minister van Defensie, had aangekondigd dat de grensovergang Kerem Shalom wegens herstelwerkzaamheden wordt gesloten voor goederenvervoer. De post was een dag eerder beschadigd door Palestijnse betogers en gaat pas weer open als de situatie dat toelaat. Humanitaire hulp wordt wel doorgelaten.

Volgens Israël is onder meer de pijplijn aangestoken, waardoorheen het land brandstof levert aan de Gazastrook. Ook zou er een transportband bij de grens zijn vernield.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!