Gambia verkoopt eigendommen van voormalig president Yahya Jammeh. De autoritaire leider liet onder meer Rolls-Royces en vliegtuigen achter toen hij vorig jaar in ballingschap ging.

"De vloot dure voertuigen bij de ambtswoning van de president en de drie vliegtuigen die zijn gekocht door oud-president Jammeh worden te koop aangeboden", zei minister Amadou Sanneh (Financiën).

Jammeh had na een verkiezingsnederlaag aanvankelijk geweigerd op te stappen, maar vertrok alsnog toen andere West-Afrikaanse landen dreigden hem met geweld af te zetten. Jammeh ging in ballingschap in Equatoriaal-Guinea.

Gambia kan het geld uit de verkoop van de voertuigen goed gebruiken. De nieuwe regering trof een nagenoeg lege staatskas aan. Ook kampt het land met hoge schulden, die vooral zijn gemaakt toen Jammeh nog aan de macht was. Hij regeerde het land 22 jaar met harde hand.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!