In het Indonesische Depok heeft de plaatselijke politie een eind gemaakt aan een massale gevangenisopstand. Gedurende de geweldsuitbraak vielen zeker zes doden.

De slachtoffers vielen bij gevechten tussen de Indonesische politie en islamitische militante gevangenen in een gevangenis in Depok op West-Java.

In de nacht van woensdag op donderdag hadden de meeste opstandige gevangenen zich volgens de politie overgegeven. Vermoedelijk zijn daar meer doden bij gevallen. Het enige dat de politie daarover wilde zeggen was dat "het aantal slachtoffers tot een minimum beperkt is gebleven".

In de zwaarbeveiligde gevangenis zitten veroordeelde terroristen en verdachten van terrorisme. De opstand tussen personeel en gedetineerden brak dinsdag uit na een geschil over voedselcontroles.

Er werd melding gemaakt van verschillende explosies en een gijzeling. Op sociale media waren beelden te zien van gewapende gevangenen met een vlag van terreurbeweging Islamitische Staat.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!