De drie Amerikaanse gevangenen die zijn vrijgelaten door Noord-Korea hebben hun dank uitgesproken richting president Donald Trump.

"We willen onze grote dankbaarheid uiten richting de Amerikaanse regering, president Trump, minister Pompeo en het volk van de Verenigde Staten voor hun rol in onze thuiskomst", aldus de drie in een gezamenlijke verklaring, die werd vrijgegeven door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De drie vlogen woensdag met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo mee terug naar de Verenigde Staten. Pompeo was in Noord-Korea om de aanstaande ontmoeting tussen leider Kim Jong-un en Trump voor te bereiden.

De vrijlating van de drie Amerikaanse gevangenen wordt als een positief gebaar in aanloop naar de top tussen Kim en Trump gezien. Singapore wordt genoemd als de meest waarschijnlijke locatie voor de ontmoeting tussen de leiders van Noord-Korea en de Verenigde Staten.

President Trump zal de vrijgelaten gevangenen ontvangen nadat zij op Amerikaans grondgebied geland zijn.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!