De ober die in Praag is mishandeld door een groep Nederlanders, heeft na een paar weken het ziekenhuis verlaten.

Volgens zijn vriend Brych is de ober een paar keer geopereerd en maakt hij het goed. Wel zal het herstel nog lang duren. De ober liep bij de mishandeling onder meer een bloeding in de hersenen, een gebroken kaak en een gebroken oogkas op. 

Op 24 april zijn in totaal zeven Nederlanders in de leeftijd van 24 tot 32 jaar opgepakt in verband met de mishandeling. De mannen zouden de ober hebben aangevallen, nadat hij had gezegd dat de groep geen meegenomen drank mocht drinken op het terras. 

Drie mensen uit de groep kregen voorwaardelijke celstraffen. Zij zijn Tsjechië uitgezet en mogen het land de komende vijf jaar niet meer in. Twee anderen zitten nog vast. Het onderzoek naar hun rol kan nog maanden duren. 

Twee mensen uit de groep zijn vrijgelaten. Volgens de politie probeerden ze de boel juist te sussen en waren niet betrokken bij het gevecht.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!