Zeker vijf politieagenten en een gevangene zijn gedood bij gevechten tussen de Indonesische politie en islamitische militante gevangenen in een gevangenis in Depok op West-Java. De gevangenen hebben nog een agent in gijzeling.

Dat meldt een woordvoerder van de nationale politie. In de zwaarbeveiligde gevangenis zitten veroordeelde terroristen en verdachten van terrorisme.

De gevechten braken dinsdag uit tussen personeel van de antiterreureenheid Densus 88 en gedetineerden na een geschil over voedselcontroles, meldt The Jakarta Post. Op sociale media zijn beelden te zien van gewapende gevangenen met een vlag van Islamitische Staat (IS).

De politie vermoedt dat de gevangenen zichzelf hebben bewapend met de wapens van de omgekomen agenten.

Verantwoordelijkheid

IS heeft de verantwoordelijkheid voor het incident opgeëist. Volgens de extremistische beweging zijn tien leden van de antiterreureenheid gedood. De politiewoordvoerder ontkent dat de terroristische groepering achter de opstand zit.

Vorige week arresteerde de antiterreurpolitie drie militanten die verdacht worden van het plannen van aanslagen op drie politieposten op West-Java. Aanhangers van IS pleegden de afgelopen jaren een reeks aanslagen in Indonesië, meestal op kleine schaal.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!