In India is een tweede meisje (17) na een verkrachting in brand gestoken, aldus de Indiase politie tegen persbureau AFP. Het gebeurde op vrijdag in de deelstaat Jharkhand, dezelfde staat als waar een ander meisje (16) op die dag hetzelfde overkwam.

De politie heeft een negentienjarige buurjongen opgepakt als verdachte in de zaak. Hij goot na de verkrachting kerosine over het slachtoffer en stak haar toen in de brand.

Het meisje vecht volgens de politie nog voor haar leven, nadat ze op 95 procent van haar lichaam brandwonden heeft. Een woordvoerder van de politie denkt dat het meisje kans maakt om het te overleven.

Zaterdag werden vijftien mensen aangehouden in een vergelijkbare zaak. Een man zou een meisje hebben ontvoerd en verkracht. Nadat haar ouders naar de dorpsraad waren gestapt, kreeg de man een boete. 

Daarop besloot de verdachte om met veertien andere mannen naar het huis van het meisje te gaan. Daar mishandelden zij de familie van het meisje en staken het huis in brand. 

De premier van de deelstaat noemde het voorval ''barbaars''. Hij gaf de autoriteiten opdracht de daders op te pakken. Het gezin van het slachtoffer wordt inmiddels beveiligd, zegt de politie.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!