De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een toespraak op een bijeenkomst van de National Rifle Association (NRA) gezegd dat hij het recht van burgers van de Verenigde Staten om zichzelf te verdedigen nooit gaat schrappen.

Trump zegt het belangrijk te vinden dat Amerikanen zichzelf kunnen verdedigen met vuurwapens. "Jullie recht op wapenbezit wordt aangevallen, maar zolang ik president ben, zal het niet worden gewijzigd."

Na de schietpartij op een school in Parkland in Florida waarbij zeventien mensen omkwamen zei Trump nog dat hij het gevecht met de NRA aan wilde gaan om de wetgeving te wijzigen. Hij gaf toen aan de wet niet te willen schrappen, maar de controle voor wapenkopers aan te scherpen.

Dat herhaalde de president tijdens zijn toespraak in Houston, Texas. "We moeten de beveiliging van scholen verbeteren, goed getrainde leraren bewapenen en een betere achtergrondcontrole van wapenkopers invoeren."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!