Een kind is vrijdagochtend omgekomen bij een ernstig ongeval met een vrachtwagen in de Belgische plaats Kortenberg. Meerdere personen zijn gewond geraakt. De vrachtwagen botste op meerdere auto's en kwam tot stilstand in een bankgebouw.

Het ongeval vond rond 10.15 uur plaats op de Leuvensesteenweg in Kortenberg.

Het dodelijke slachtoffer is een meisje van twee jaar oud, aldus burgemeester Chris Taes. Eerder meldde de brandweer dat het om een 10-jarig kind ging, maar dat bleek onjuist. De vader van het kind is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

De vader en zijn dochter liepen op een vijftigtal meter afstand van de bank toen zij "van de weg werden gemaaid", zegt Taes. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht, maar mogelijk zou de chauffeur een file niet tijdig hebben opgemerkt.

Schade

De vrachtwagen ramde verschillende auto's, melden ooggetuigen aan het Belgische VTM Nieuws. Uiteindelijk kwam de truck tot stilstand in een ING-filiaal. Op beelden bij Belgische media is de enorme schade duidelijk te zien.

De gemeente heeft een rampenplan ingesteld. Het verkeer wordt omgeleid. Er is grote materiële schade, melden getuigen. Hulpdiensten gaan uit van een noodlottig ongeval en niet van opzet. De chauffeur raakte bekneld in zijn cabine maar kon snel worden bevrijd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!