De Venezolaanse regering neemt voor negentig dagen de grootste private bank van het land over. Bovendien zijn elf bestuurders gearresteerd op verdenking van het plegen van 'aanvallen' op de snel in waarde gedaalde valuta.

De bank Banesco wordt overgenomen om een faillissement te voorkomen, verklaarde de regering donderdagavond op de staatstelevisie.

De openbare aanklagers stellen dat de medewerkers van de bank fouten hebben gemaakt en verantwoordelijk zijn voor het doelbewust afbreken van de valuta.

De president van de bank, die in Spanje woont, verklaart op Twitter dat hij achter zijn medewerkers staat en naar Venezuela zal afreizen om hen te steunen.

De economie van het Zuid-Amerikaanse land is compleet ingestort. President Nicolás Maduro zegt dat de hyperinflatie aan een "economische oorlog" ligt, maar critici van de leider verwijten hem wanbestuur.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!