Het parlement in Armenië zal op dinsdag 8 mei opnieuw een stemming voor een nieuwe premier houden. Dat maakte het parlement woensdag bekend.

Dinsdag haalde de enige kandidaat, oppositieleider Nikol Pashinyan, geen meerderheid in een stemming. Hij riep zijn aanhang daarna op de hoofdstad plat te leggen.

Duizenden activisten gingen woensdag massaal de straat op om toegangswegen naar de hoofdstad Jerevan te blokkeren. Ook de weg naar het vliegveld van de stad werd afgesloten. Ook liepen demonstranten op de spoorwegen waardoor het treinverkeer danig werd gehinderd. 

Zowel de Armeense president als de tijdelijke premier riep de partijen op om deze week over een oplossing voor de politieke crisis te overleggen.

Pashinyan was een van de drijvende krachten achter de protesten tegen Serzj Sarkisian, die tien jaar premier was in Armenië. Naar aanleiding van de protesten kondigde Sarkisian vorige week zijn vertrek aan. Pashinyan was de enige kandidaat om Sarkisian op te volgen. Tijdens een stemming dinsdag kreeg Pashinyan 45 van de 53 vereiste stemmen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!