Demonstrerende Armeniërs blokkeren meerdere wegen in de hoofdstad Jerevan. Onder meer de weg naar het vliegveld is geblokkeerd.

De leider van de protestbeweging Nikol Pashinyan riep dinsdag op tot het blokkeren van het openbare leven in Jerevan. Hij kwam met de oproep nadat het parlement hem had afgewezen als premier.

"Wij geven niet op. We gaan door met staken en met onze burgerlijke ongehoorzaamheid", aldus Pashinyan tegen persbureau Reuters.

De Armeense president heeft de regeringspartij en de demonstranten opgeroepen om met elkaar om tafel te gaan. Hij wil de demonstraties beëindigen.

Pashinyan was een van de drijvende krachten achter de protesten tegen Serzh Sarkisian nadat die werd benoemd tot premier. Sarkisian was tien jaar president van het land, maar nadat de macht van de president afnam en die van de premier toenam, wilde hij premier worden.

Naar aanleiding van de protesten kondigde Sarkisian vorige week zijn vertrek aan. Pashinyan was de enige kandidaat om Sarkisian op te volgen, maar hij kreeg dinsdag tijdens een stemming slechts 45 van de 53 vereiste stemmen in het parlement.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!