De Amerikaanse president Donald Trump zou een brief over zijn goede gezondheid hebben gedicteerd aan zijn arts. De brief werd geschreven in aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2016.

Dat zegt de arts die de brief heeft geschreven, Harold Bornstein, tegen CNN. "Hij heeft de hele brief gedicteerd. Ik heb hem alleen gezegd wat er wel en niet in kon", aldus Bornstein, die ongeveer 35 jaar de persoonlijke arts van Trump was.

De brief werd in 2015 gepubliceerd door het campagneteam van Trump. In de brief stond onder meer dat Trump de gezondste president ooit zou zijn als hij zou worden verkozen.

In 2016 zei Bornstein nog tegen CNN dat hij de brief zelf had geschreven, maar dat hij haast had tijdens het schrijven. Daar is de arts op teruggekomen in een nieuw interview met de Amerikaanse zender. Waarom Bornstein nu een andere verklaring geeft dan twee jaar geleden, is niet bekend.

De arts vergelijkt de brief met de film Fargo. "Het is zwarte humor. Net als in Fargo wordt er een loopje met de waarheid genomen."

Gezondheid

Bornstein onthult ook dat zijn kantoor in februari 2017 werd doorzocht door de toenmalige lijfwacht van Trump, toen die op verzoek van Trump de medische gegevens van de president op kwam halen. "Ik voel me verkracht", aldus Bornstein tegen NBC News. "Ze waren er ongeveer dertig minuten en zochten naar alles van Trump. Van foto's tot documenten."

Bronnen rond het Witte Huis zeggen dat de gegevens niet door middel van een inval zijn verkregen, maar dat de lijfwacht een brief van Trump bij zich had en om de gegevens vroeg.

In januari onderging Trump zijn eerste jaarlijkse gezondheidstest als president. Daaruit bleek volgens de arts van het Witte Huis dat de president gezond is, maar wel overgewicht heeft. Trump zou gezonder moeten eten en meer moeten bewegen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!