De politie in Parijs heeft circa tweehonderd mensen aangehouden die de viering van de Dag van de Arbeid vestoorden. Bij de rellen raakten vier mensen lichtgewond, onder wie een politieagent.

De gearresteerde personen behoren tot een groep van circa 1.200 gemaskerde personen die onder meer brandbommen naar een vestiging van McDonald's wierpen. Ook gooiden ze ruiten van het fastfoodrestaurant in. 

De zender BFMTV meldt dat de relschoppers ook molotovcocktails naar een autorijschool en een garagebedrijf hebben geworpen.

Verder hielden ze een stoet tegen van mensen die op initiatief van de vakbonden de Dag van de Arbeid wilden vieren op de Place de Bastille. Veertig minuten later dan de bedoeling was, kon de stoet alsnog van de Pont d'Austerlitz naar de Place de Bastille vertrekken.

Tot in het begin van de avond bleef het onrustig in Parijs. De politie zette onder meer waterkanonnen en traangas in tegen de relschoppers. De Franse politie had al eerder gewaarschuwd dat uiterst linkse anarchisten, bekend onder de naam black blocs, uit waren op rellen tijdens de viering van de Dag van de Arbeid.

Auto in brand gestoken tijdens jaarlijkse demonstratie in Parijs
28
Auto in brand gestoken tijdens jaarlijkse demonstratie in Parijs

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!