Door een bomaanslag bij een moskee in de Nigeriaanse plaats Mubi zijn dinsdag zeker 27 doden en 56 gewonden gevallen, meldt het ziekenhuis in de stad.

Eerder op de dag maakte een politiecommissaris van de staat Adamawa bekend dat ongeveer 24 mensen waren omgekomen. Hij sprak toen van meer dan twaalf gewonden.

Volgens de politie heeft een zelfmoordterrorist zichzelf rond 13:00 uur lokale tijd opgeblazen bij de moskee. Een ander heeft daarna, ongeveer 200 meter verderop, een tweede bom tot ontploffing gebracht. Op dat moment waren veel gelovigen uit de moskee gevlucht.

Boko Haram

Mubi ligt in het noordoosten van Nigeria. Het nationale leger verdreef de jihadistische terroristische groepering Boko Haram begin 2015 uit het gebied, maar in de regio worden nog regelmatig aanslagen op drukbezochte locaties gepleegd.

Het is nog niet duidelijk of Boko Haram achter de aanval van dinsdag zit, maar volgens de politie vertoont de aanslag wel kenmerken van de groepering. De actie is nog niet opgeëist.

Boko Haram voerde donderdag een aanval uit op Maiduguri, de hoofdstad van buurtstaat Borno. Hierbij vielen vier doden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!