Een 36-jarige Nederlandse vrouw is opgepakt in Brazilië, omdat ze cocaïne probeerde te smokkelen. Ze werd betrapt op het vliegveld van de stad Recife. In haar bagage zat 2,2 kilo drugs.

De vrouw verklaarde dat ze niets wist van de verboden bagage, meldden Braziliaanse media. Ze zei dat ze naar Brazilië was gegaan om de dood van haar vader te verwerken en op weg terug naar huis was.

In de stad São Paulo zou ze hebben gelogeerd bij een Nigeriaan. Die zou haar een handtas hebben meegegeven, zodat ze niet hoefde te betalen voor overgewicht bij haar bagage. Ze zei dat ze geen geld van de Nigeriaan had gekregen.

Eerder deze maand werd een 55-jarige Nederlander opgepakt op het vliegveld van Recife. Hij had zes kilo hasj bij zich. De man zat in een rolstoel en deed of hij niet kon lopen, maar volgens de politie voerde hij een toneelstukje op. 

En kort daarvoor was een 46-jarige Nederlander opgepakt in Brazilië. Hij probeerde 10.000 xtc-pillen te smokkelen. Hij liep tegen de lamp na aankomst op het vliegveld van Rio de Janeiro.

Wie in Brazilië wordt veroordeeld voor internationale drugssmokkel, kan tot 25 jaar gevangenisstraf krijgen.