Interpol heeft bijna 350 slachtoffers van mensenhandel gered in dertien landen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

De operatie is gecoördineerd door Interpol. De internationale organisatie kreeg daarbij hulp van lokale politie-eenheden.

De slachtoffers, onder wie ook kinderen, werkten in nachtclubs, fabrieken en mijnen en op boerderijen en markten. Volgens een woordvoerder van Interpol werkten sommigen in ruimtes die niet groter waren dan kisten.

Agenten hebben 22 mensen opgepakt en geld, telefoons en computers in beslag genomen. De invallen werden gedaan na een tweeëneenhalf jaar durend en door de Canadese regering gefinancierd onderzoek.

Guyana

Interpol noemt met name de omstandigheden in Guyana "bijzonder gruwelijk". In het Zuid-Amerikaanse land werden vrouwen gedwongen als prostituee in de buurt van afgelegen goudmijnen te werken.

Deze plekken zijn moeilijk te bereiken en daarom lastig om te onderzoeken. Bovendien is ontsnappen van zulke plaatsen "haast onmogelijk", vertelt een medewerker van Interpol.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!