Noord-Korea stapt over op dezelfde tijdzone als Zuid-Korea. Momenteel kennen de landen een tijdsverschil van dertig minuten. Op 5 mei zet het communistische land de klok een halfuur terug en loopt de klok in beide landen weer gelijk.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zou het volgens staatsmedia pijnlijk hebben gevonden om twee verschillende tijden te zien tijdens de topontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in van afgelopen vrijdag.

Het was de eerste keer sinds de oorlog dat een Noord-Koreaanse leider over de grens met Zuid-Korea stapte.

Noord-Korea veranderde in 2015 van tijdzone, om te vieren dat het zeventig jaar daarvoor bevrijd was van de Japanse bezetter. Japan en Zuid-Korea liggen in dezelfde tijdzone.

Maandag maakte Zuid-Korea bekend dat het dinsdag begint met het weghalen van propagandaluidsprekers langs de grens. Noord-Korea start op haar beurt in mei met het sluiten van de belangrijkste locatie voor nucleaire tests.

Noord- en Zuid-Korea sturen aan op permanente vrede
68
Noord- en Zuid-Korea sturen aan op permanente vrede

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!