De rechtszaak van pornoster Stormy Daniels tegen Michael Cohen, de persoonlijke advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, is met negentig dagen uitgesteld in afwachting van een strafrechtelijke zaak tegen hem.

De rechter die de civiele zaak van Stephanie Clifford, de echte naam van Stormy Daniels, behandelt, denkt dat er overlap is tussen de zaken. Daarom wil hij de strafrechtelijke zaak die tegen Cohen loopt afwachten. Anders komen de mensenrechten van Cohen volgens de rechter in gevaar.

Cohen heeft donderdag gebruik gemaakt van zijn zwijgrecht, zoals dat in het vijfde amendement van de Amerikaanse grondwet staat. Hij hoeft niets te zeggen waardoor hij zichzelf kan belasten.

Trump 'wist niets' van zwijggeld Stormy Daniels
25
Trump 'wist niets' van zwijggeld Stormy Daniels

Zwijggeld

Daniels sleepte de privéadvocaat van Trump vorige maand voor de rechter. Cohen wordt beschuldigd van laster, omdat hij de geloofwaardigheid van de actrice in twijfel zou hebben getrokken.

Cohen heeft eerder toegegeven dat hij uit eigen zak 130.000 dollar zwijggeld betaalde aan Daniels. Op deze manier wilde hij voorkomen dat ze iets zou vertellen over haar vermeende seksuele relatie met Trump in 2006. Trump ontkent de seksuele relatie met Daniels en zegt niet op de hoogte te zijn geweest van het zwijgcontract.

Onderzoek

De FBI doet momenteel onderzoek naar Cohen, omdat hij het zwijggeld niet heeft aangegeven in de boeken van de campagne van Trump. Twee weken geleden deed de Amerikaanse recherchedienst een inval in het huis van Cohen. Hierbij werd de administratie van de advocaat geconfisqueerd.

Cohen wordt verdacht van bankfraude en onregelmatigheden met campagnefinanciën.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!